Gastenboek

27 april t/m 7 mei 2016
Wij hebben Hasas-Setra¬†echt ervaren als een magische plek. En dat is best knap gezien het feit dat we met 2 gezinnen waren en daardoor 6 jonge kinderen bij ons hadden ūüėČ Voor ons als ouders waren de¬†beste momenten ’s ochtends heel vroeg als we wakker werden voor de kinderen (die sliepen praktisch elke nacht allemaal heerlijk, helemaal moe en voldaan van alle avonturen in de buitenlucht). Als we dan buiten in de zon, uit de wind wat yoga oefeningen konden doen, of gewoon een kop koffie konden drinken en niets anders hoorden dan ontelbaar veel vogels, kon voor ons de dag eigenlijk al niet meer stuk. Wanneer alle kindjes wakker waren, met z’n allen ontbijten aan de lange tafel (kinderen aten echt 2 keer zo veel als normaal haha) en de houtkachel nog eens opstoken, zo gezellig! En ondanks dat het geen enkele dag warmer is geworden dan 15 graden hebben we toch heerlijk¬†buiten gebarbecued, zowel op de BBQ als boven het kampvuur, zelf broodjes gebakken op een stok boven het kampvuur, marshmallows geroosterd. En de lekkere Noorse zalm ging regelmatig in folie de houtkachel in. We hebben hutten gebouwd en er is eindeloos veel trampoline (en slootje) gesprongen. Tegen het vallen van de avond gingen we op zoek naar elanden, vonden de kinderen super spannend. Helaas hebben zij met name elanden poep gevonden maar Matthijs heeft er ’s avonds wel eentje kunnen spotten met gelukkig als bewijs een foto voor de kinderen. Verder hebben de mannen veel hardgelopen dwars door het bos en Femke en ik hebben (iets minder hard) hele toffe wandelingen gemaakt.
We zijn een regendag naar het zwembad geweest in Tonsberg en verder een dag naar Oslo en een middag naar Sandefjord, allemaal prima uitjes. Maar de dagen op het prachtige terrein van Hasas, waren ons het allerliefst. We komen dan ook graag nog een keer terug als het mag!

11-26 juli 2015
Super verblijf, heerlijk plekje midden in de prachtige noorse natuur. Respect voor de eigenaar en hoe de lodge zelfvoorzienend is gemaakt en toch redelijk luxe. Heerlijke zomeravonden op de veranda bij een knapperend vuurtje met een goed boek. Top: heerlijke omgeving voor kinderen, veel mooie wandelroutes in de buurt, huis is van alle gemakken voorzien, schoon en heel ruim.

13-26 juni 2015
Wij zoeken altijd een stek waar je veel privacy hebt en die hebben we op Hasas Setra gevonden. Wanneer je voor rust, ruimte en een mooie natuur gaat dat is een verblijf in deze eco-lodge  super.  Het laatste stuk naar de lodge is een wat stijl en stenig pad daar moet je wel even aan wennen, maar als je boven aan de berg komt is het net een sprookje. Wij zijn er in juni 2 weken geweest en hebben heel goed weer gehad dit schijnt ook de beste tijd van het jaar qua zonuren te zijn. In de lodge vind je alles wat je nodig hebt. Tevens ben je in goed een uur in Oslo waar je volop de cultuur van noorwegen kunt beleven en een mooie fjorden tocht kan maken. Wij hebben echter ook veel dagen bij en in de buurt van de lodge doorgebracht met lezen in de zon en lekker eten van de BBQ.  Het hele jaar krijg je zoveel informatie en ben je zo met social media bezig dat het ontbreken van wifi en tv maakt dat je heel ontspannen en uitgerust raakt.
Tot nog toe de mooiste en meest rustige plek waar wij ooit een vakantie doorgebracht hebben.
3-8 aug 2015
Het was een heerlijke afsluiting van onze Norge-reis in jullie luxe hut. Lekker gelummeld, gelezen, gesprongen en fikkie gemaakt. Een mooi plekkie in het bos met een mooie “tuin”.